Fem målsætninger skal fremover medvirke til, at turismeaktørerne i hovedstaden agerer mere bæredygtigt. De fem punkter stammer fra et nyt manifest ved navn Planet Copenhagen, som Wonderful Copenhagen netop har præsenteret på en konference, skriver Standby.dk.

De virksomheder, der har tilsluttet sig manifestet, skal dog gøre andet end blot at skrive under. De forpligter sig til at udarbejde en konkret handlingsplan, som skal vise hvilke initiativer, de hver især vil iværksætte for at bidrage til, at de overordnede mål kan nås.

”Erhvervet er allerede i fuld gang med den bæredygtige omstilling, men det er første gang nogensinde, at vi går sammen om fælles ambitiøse mål kombineret med et klart commitment til handling. Med manifestet tager turismeerhvervet et klart ansvar for at bidrage til Danmarks ambitiøse bæredygtighedsmål,” udtaler Mikkel Aarø-Hansen, der er administrerende direktør i Wonderful Copenhagen

Læs hele historien her.

Rekordstort solcelleanlæg på taget af Bella Center

Sjællands største tagintegrerede solcelleanlæg ser nu dagens lys på toppen af Bella Center i København. Når samtlige solceller er tilsluttet, har solcelleanlægget en kapacitet på 2,79 MW. Det betyder, at solcellerne kan producere grøn energi svarende til det årlige strømforbrug hos 537 husstande med to voksne og to børn.

Bæredygtighed vinder indpas i hotelbranchen

Guldsmeden Hotels nyeste hotel på Bryggen i København blev virksomhed nummer 200 til at opnå bæredygtighedscertificeringen Green Key, som er blandt verdens førende certificeringer for bæredygtighed i hotelindustrien, skriver Børsen.

Guldkroen lukkede - og så alligevel ikke helt

Der er noget familiært over Franks Kro, der på rekordtid har åbnet den spisestue, der engang hed Guldkroen i København. Kokken Frank Svärd Pedersen, der ejede Guldkroen sammen med Umut Sakarya, havde nemlig kun få dage til at genåbne stedet sammen med Camilla Basse, skriver Københavnliv.dk.

Log ind