Der skal ”ryddes op” i de offentlige bevillinger til gastronomi og madspildsindsatser, der lige nu er et udtryk for et ”veritabelt knopskyderi” af nye tiltag fra skiftende regeringer. Det mener regeringen, der foreslår at skære de nuværende bevillinger på cirka 10 millioner kroner til områderne ned til en fælles pulje på 5,2 millioner kroner i finansloven for 2023, skriver Altinget.dk.

”En gang imellem skal man have modet til at sige, at der kan være et behov for at viske tavlen ren og se på, om man kan gøre tingene på en anden måde, selvom det er upopulært. I stedet for bare at fortsætte bevillingerne, prøver vi derfor nu at lave en hovedrengøring og se, hvilke behov der egentlig er. Det skylder vi også skatteborgerne,” siger fødevareminister Rasmus Prehn (S).

De 10 millioner kroner udgøres i øjeblikket af en bevilling på 2,3 millioner kroner til madspildstænketanken One\Third og et tilskud på knap otte millioner kroner til det statslige gastronomi-akademi. Dertil hører også en række mindre indsatser mod madspild, som finansieres internt i Fødevareministeriet, men som også vil blive en del af den såkaldte ”hovedrengøring”. Det er til gengæld ikke umiddelbart planen, at Kokkelandsholdet og Akademiet Bocuse d’Or skal frygte besparelser. 

Læs hele historien her.

Mentaltræning ledte michelinkok til VM-guld

Det er Brian Mark Hansens navn, der står som vinder af Bocuse d'Or 2023, men han er blevet bakket op af en hel kreds af gastronomiske entusiaster som bl.a. som Kenneth Hansen fra Svinkløv Badehotel og Francis Cardenau og Christian Ebbe, tidligere køkkenchefer på Søllerød Kro, der har lagt deres tid gratis for at få sejren til Danmark, skriver Børsen. Hertil kommer hans assistent Elisabeth Madsen og hele Bocuse d’Or Danmark Akademiet.

Log ind