Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

En række af Folketingets partier opfordrer til drøftelser om lempelser af kravene til positivlisten for faglærte, således det bliver nemmere for eksempelvis virksomheder i restaurationsbranchen at hente udenlandsk arbejdskraft til landet. Det viser en rundspørge foretaget af FødevareWatch.

Særligt i blå blok er der blandt partierne villighed til at kigge på de af restaurationsbranchen hårdt kritiserede elevkrav, som i øjeblikket - hvor der er stor mangel på hænder - spænder ben for virksomhedernes mulighed for at hente udenlandsk arbejdskraft til landet.

Venstres beskæftigelsesordfører, Hans Andersen, kan ikke se rimeligheden i, at man med udgangspunkt i 2020 vurderer, om virksomhederne lever op til elevkravet. Han har derfor tænkt sig at opfordre udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad til at invitere Folketingets partier til drøftelser af positivlisten.

Læs hele historien her.

80.000 ledige hoteljobs i USA

USA’s hotelbranche kæmper for at skaffe flere medarbejdere, i år forventes ansat 45.000 nye. Manglen på arbejdskraft tvinger lønningerne op, det kan betyde dyrere hotelovernatninger.

Log ind