Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Samlet set lander al for meget mad i skraldespanden. Denne melding er langt fra ny, men i forbindelse med årets madspildsdag sætter tænketanken One/Third, nedsat af Fødevareministeriet, flere tal på Danmarks spild af fødevarer. Det fortæller ministeriet i en pressemeddelelse, skriver FødevareWatch.dk.
Målet er at få nedbragt de store mængder mad, der ryger direkte fra køleskabet og ned i skraldespanden, hvilket en ny kampagne skal sætte opmærksomhed på. Tal viser nemlig, at ”rundt regnet 100 mio. kartofler, 80 mio. gulerødder og 5,8 mio. stykker rå kylling - samt 11 mio. æg og godt 26 mio. madpakker” ender i vores skraldespande.
”Det er i mine øjne et udtryk for, at vi på trods af forskellige indsatser simpelthen ikke har rykket os nok - og det skal vi i fællesskab blive meget bedre til i en tid med stigende fødevarepriser og markante klimaudfordringer. Jeg synes også selv, det kan være svært at trylle rester sammen til noget, der giver mening,” udtaler fødevareminister Rasmus Prehn (S).
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
»Jeg er stolt og ydmyg«: Destinationsdirektør udpeget som forperson for dansk turisme
26-03-2024
-
McDonald's restauranter fik overskud
26-03-2024
-
Praksisændring samt præcisering vedr. udenlandske praktikanter i hotel- og restaurationsbranchen
26-03-2024
-
Stigning på 49 procent: Hotelkæde leverer sit bedste resultat nogensinde
26-03-2024
-
Familieejet hostel midt i Aarhus lukker efter konkursbegæring
26-03-2024
-
Kæde åbner sit andet hotel i København
26-03-2024
-
Legoland-ejer kæmper sig gennem voldsomt år med kæmpe vækstplaner
26-03-2024
-
Vinderen af Sønderjyllands Initiativpris 2024
26-03-2024