I sidste uge besluttede et politisk flertal en frivillig indefrysningsordning, som gør det muligt for danskerne at låne af energiselskaberne til at betale den del af el- eller gasregningen, som overstiger regningerne fra 4. kvartal 2021, skriver Finans.dk.

Men låneordningen omfatter kun prisen på den rå energi. Elkunder skal stadig betale moms og afgifter af det fulde beløb, ligesom de såkaldte nettariffer på elregningen heller ikke indefryses. Det viser det lovforslag, som regeringen har sendt i hastehøring i slipstrømmen på den politiske aftale.

”Vi gør meget for at rådgive i at mindske energiforbrug, men vi kan jo ikke slukke for energien og sige, at nu serverer vi kun lunken mad, for det er nu engang sjovest at få varm mad, når man er på restaurant,” siger Kristian Nørgaard, politisk direktør i HORESTA.

Læs hele historien her.

Rekordstort solcelleanlæg på taget af Bella Center

Sjællands største tagintegrerede solcelleanlæg ser nu dagens lys på toppen af Bella Center i København. Når samtlige solceller er tilsluttet, har solcelleanlægget en kapacitet på 2,79 MW. Det betyder, at solcellerne kan producere grøn energi svarende til det årlige strømforbrug hos 537 husstande med to voksne og to børn.

Ny krise truer: Direktør i HORESTA frygter hårdt 2023

Vi er trådt ind i 2023. Og den gamle tese om, at nye år byder på nye udfordringer, gør sig i den grad gældende i hotel- og restaurationsbranchen. Børsen har taget temperaturen på branchen og har talt med adm. direktør i HORESTA, Pia E. Voss.

Log ind