I sidste uge besluttede et politisk flertal en frivillig indefrysningsordning, som gør det muligt for danskerne at låne af energiselskaberne til at betale den del af el- eller gasregningen, som overstiger regningerne fra 4. kvartal 2021, skriver Finans.dk.

Men låneordningen omfatter kun prisen på den rå energi. Elkunder skal stadig betale moms og afgifter af det fulde beløb, ligesom de såkaldte nettariffer på elregningen heller ikke indefryses. Det viser det lovforslag, som regeringen har sendt i hastehøring i slipstrømmen på den politiske aftale.

”Vi gør meget for at rådgive i at mindske energiforbrug, men vi kan jo ikke slukke for energien og sige, at nu serverer vi kun lunken mad, for det er nu engang sjovest at få varm mad, når man er på restaurant,” siger Kristian Nørgaard, politisk direktør i HORESTA.

Læs hele historien her.

Nye butiksåbninger hæver toplinjen i Dominos danske forretning

Syv nye butiksåbninger har hjulpet Dominos og dets danske aktiviteter med at hæve toplinjen i seneste regnskab. Det danske selskab bag pizzakæden, Ausmark ApS, er ejet af Den australske koncern Dominos Pizza Enterprises, som købte selskabet efter dets konkurs i 2020, skriver FødevareWatch.dk.

Log ind