I de 48 år, Danmarks Statistik har spurgt forbrugere i Danmark til deres egen og dansk økonomi, har svarene ikke været mere negative end i september. Det viser tal fra Danmarks Statistik, skriver Ritzau.

Indekset bygger på nogle spørgsmål om forbrugernes vurdering af deres egne og landets økonomiske situation. Her er svarene blevet mere og mere negative, som 2022 er skredet frem. Det er landets økonomi, som forbrugerne ser mest negativt på.

”Lige nu oplever danskerne det største fald i deres realløn siden 1950’erne. Så der er ikke noget at sige til, at de synes, at det går dårligere for deres privatøkonomi,” siger chefanalytiker hos Danske Bank Louise Aggerstrøm Hansen.

Læs hele historien her.

HORESTA: ”Udgiftsstigningerne vil få enorme konsekvenser”

Når en kro pludselig ser, at elregningen er tredoblet, og virksomheden skal finde et sekscifret beløb, så er noget, som kan true forretningens overlevelse. Og eksemplerne på udgifter på himmelfart synes næsten uendelige i turisme- og oplevelseserhvervet lige nu, fortalte HORESTAs adm. direktør, Jannick Nytoft, onsdag aften til TV2 Østjylland.

Voldsom el-regning kan koste 179 år gammel kro livet

Hilding Hvid har haft travlt hele sommeren, rigtigt travlt. Kunderne er vendt tilbage efter den to år lange coronakrise, og den rutinerede kroejer har kogt, stegt og kørt service for sine gæster som aldrig før. Men der er skår i glæden. Skår, der i værste fald kan koste Hotel Gjerrild Kro livet, efter 35 år i Hilding Hvids ejerskab, fortæller TV2 Østjylland.

Presset erhvervsliv kræver lavere moms og elafgift

Regeringen har ikke større støtteordninger på vej til erhvervslivet. Det fortæller erhvervsminister Simon Kollerup (S) til Berlingske, hvor han også lægger vægt på, at regeringen nødigt vil puste yderligere til inflationen.

Log ind