Glødende telefoner, markant flere bookinger og mange flere gæster. Det seneste halve år har været gavmildt ved a&o hostels i hovedstaden. Kædens to hostels med i alt 385 værelser og 1.315 senge har oplevet en betydelig vækst i antallet af overnatninger.

Mens 40% af værelserne var lejet ud i januar, så voksede belægningsprocenten til 75 i juli. Størst fremgang er der hos a&o på Nørrebro, hvor belægningsprocenten i samme periode er steget fra 31 til knap 83%, a&o i Sydhavnen ligger lidt under.

”Den store stigning i antallet af gæster skal ses i lyset af, at vi har skruet op for alle typer rejsende. Den største gruppe er danskere, som typisk skal på kort visit i hovedstaden, og så modtager vi i år mange flere grupper fra Tyskland. Samtidig er det især kommet flere amerikanere og svenskere, og overordnet er vi på vej tilbage til belægningsgraden fra før coronatiden,” fortæller Sara Hansen, salgsansvarlig for a&o i Danmark.

Det høje antal overnatninger fortsatte også i august, forklarer a&o, og til trods for generelt svagere økonomiske konjunkturer i Danmark, Europa og Nordamerika, forventer a&o, at hotellerne også vil fastholde en høj belægningsprocent resten af året.

”Helt overordnet er der stadig et stort og opsparet behov for at komme ud at rejse og opleve, og det vurderer vi også, at a&o vil nyde godt af fremover,” siger Managing Director hos a&o Hostels i Danmark, Kasper Rønnow.

København: Præsenter dine jobmuligheder for ukrainere

Onsdag den 5. oktober klippes snoren til den nye pavillionby på Amager Strandvej 3, hvor der skal indkvarteres ca. 300-400 fordrevne ukrainere. I den forbindelse holdes en større åbningsreception i tidsrummet kl. 16.30 – 19.30.

Campingpladserne overgår førkrise-niveauet – men potentialet er større

Campingpladserne nød godt af, at danskerne i de to foregående corona-somre havde begrænsede muligheder for at rejse udenlands. Nu har Danmarks Statistik så offentliggjort overnatningstal for juli 2022, og campingpladserne har formået at holde fast i overnatningsfremgangen sammenlignet med 2019, før krisen ramte.

Log ind