Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Det er en af valgkampens varme kartofler, at Danmark desperat mangler arbejdskraft, og for restaurant Zahida i København er det ingen undtagelse. Men politikernes løfter om at gøre noget ved problemet kan de ikke bruge til ret meget, skriver EB.dk.
For restauranten har netop mistet sine to fillipinske kokke, Anthony Reyes og Sherwin Mariano, som fredag var tvunget til at rejse ud af landet. Årsagen til, at kokkene skal forlade landet er, at de tjener en løn, der er så høj, at myndighederne ikke tror på, at ansættelsesforholdet er reelt. Et problem, der er opstået efter en lovændring, der har betydet, at myndighederne i 2021 afviste 96 procent af al udenlandsk arbejdskraft indenfor hotel- og restaurationsbranchen.
Ifølge indehaver Shane Affridi må restauranten i øjeblikket afvise mindst 20 kunder hver eneste dag, fordi de er nødt til at servere en begrænset menu.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Optimeet 2026 udvider med nye formater og spor
06-11-2025
-
Restaurantbranchen oplever vækst – men inflation dæmper effekten
06-11-2025
-
Core Hospitality runder 2.000 værelser med udvidelse i Esbjerg
06-11-2025
-
HORESTA inviterer til valgdebat om turisme og erhverv i København
06-11-2025
-
Airbnb-snyd fører til samråd: Minister varsler stramninger
06-11-2025
-
Fastfood løfter sig i kvalitet og tiltrækker flere gæster
06-11-2025
-
Digitale værktøjer vinder frem i restaurantbranchen
06-11-2025
-
Moxy Hotel åbner i Aarhus’ nye Sydhavnskvarter
06-11-2025
-
Henrik Specht takker af efter fire årtier i rejsebranchen
06-11-2025
-
Hæder til Danhostel Stevns for ekstraordinært værtskab
06-11-2025