Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
De danske restauranter er ramt af en giftig cocktail, der uundgåeligt vil føre til flere konkurser i den kommende vinter. Spisestedernes omkostninger til energi og fødevarer stiger voldsomt, og samtidig er der udsigt til færre gæster, når inflation og galopperende udgifter til el og varme for alvor ventes at dæmpe forbruget og lysten til at gå ud og spise.
Restauranternes udfordringer er ekstra store, fordi krisen kommer kort efter pandemien, så aktørerne har – trods travlhed i en stor del af 2022 – ikke haft lang tid til at genopbygge en slunken pengekasse.
”Spørgsmålet er ikke, om vi får konkurser. Det handler om, hvor mange flere der må dreje nøglen om,” siger Kristian Nørgaard, politisk direktør i Horesta, som er brancheorganisation for restauranter og hoteller.
Han mener, der er tale om en ”vild situation” for erhvervet.
”Vi hører om mange restauranter, som ikke kan skaffe personale, så de må sige nej til omsætning. Samtidig er masser af restauratører enormt pressede, fordi omkostningerne på kort tid er steget voldsomt,” siger Kristian Nørgaard.
Flere restauranter er allerede lukket eller har skåret ned.
Forleden lukkede den historiske restaurant Sans Souci på Frederiksberg efter mere end 100 års drift. Den landsdækkende pizzakæde Gorms har lukket 3 af 13 restauranter med henvisning til bl.a. stigende elregninger, og sushikæden Bar’ Sushi har lukket fire af sine restauranter.
År til dato er konkurstallet 17 pct. højere end de foregående år.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Turismeudspil: Reformér Campingreglementet
18-04-2024
-
Ny i HORESTA: fokus på gastronomi og selvforkælelse i naturskønne omgivelser
18-04-2024
-
Hotel Insights 2024: Lær at sikre synlighed på nettet
18-04-2024
-
Vi har opdateret vores ansættelsesbeviser
18-04-2024
-
Danmarks Bedste Konferencekokke er blevet kåret
18-04-2024
PRESSEKLIP
-
Nyt kanonregnskab fra hotelscenen: Scandic leverer stort overskud
18-04-2024
-
Sofie og Jeppe rækker ud efter medaljer til Skills, og forventninger til dem er store
18-04-2024
-
I dag åbner Københavns nye madmekka efter flere års ombygning
18-04-2024
-
Femte måned i træk med tilbagegang i passagerer
18-04-2024
-
7.000 kvadratmeter stort plejecenter udbydes til hotelprojekt
18-04-2024
-
Flere campister – men færre campingvogne
18-04-2024
-
Great Northern i Kerteminde er næsten klar til at blive vist frem: Udvider restauranten - næste skridt bliver hotel
18-04-2024
-
Knald eller fald for Ild.Pizza: Her genåbner to af Aarhus-kædens pizzeriaer
18-04-2024