Danskernes forventninger til deres egen og landets økonomi er historisk lavt. Men nye tal fra Danmarks Statistik viser, at pessimismen er ved at lette. I oktober lå forbrugertilliden på et rekordlavt niveau på minus 37,0, mens tallet for november ligger på minus 30,4, skriver Ritzau.

Det skyldes, at de adspurgte danskere ser lidt lysere på blandt andet Danmarks økonomiske situation nu og om et år. Og så kan der ifølge Niklas Praefke, cheføkonom hos Lederne, være en helt konkret årsag til den spirende optimisme.

”Bedringen skal ses i lyset af, at energipriserne er faldet ganske meget på det seneste, og det kan være første tegn på, at inflationen er ved at toppe.”

Læs hele historien her.

Hotellerne har lave forventninger til den kommende tid

52 pct. af hotellerne fortæller, at de lige nu kigger ind i tre måneder, hvor de forventer faldende omsætning. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Dermed har hotellerne de laveste forventninger af alle i serviceerhvervene.

Hver tredje chef må fyre det næste halve år

I en ny undersøgelse foretaget af fagforeningen Lederne svarer over 30 procent af i alt 1430 chefer i det private, at de forventer at blive nødt til at fyre medarbejdere indenfor det næste halvår, grundet inflation og manglende omsætning, skriver Avisen Danmark.

Branchens beskæftigelse blev på højt niveau i august

Med 139.457 ansatte i august 2022 var hotel- og restauranterhvervet ca. 500 medarbejdere fra beskæftigelsesniveauet i juli, som satte rekord. Dog var det hele 12.900 flere end i august 2019, før coronaen ramte erhvervet, viser Danmarks Statistiks tal.

Log ind