Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Danskernes forventninger til deres egen og landets økonomi er historisk lavt. Men nye tal fra Danmarks Statistik viser, at pessimismen er ved at lette. I oktober lå forbrugertilliden på et rekordlavt niveau på minus 37,0, mens tallet for november ligger på minus 30,4, skriver Ritzau.

Det skyldes, at de adspurgte danskere ser lidt lysere på blandt andet Danmarks økonomiske situation nu og om et år. Og så kan der ifølge Niklas Praefke, cheføkonom hos Lederne, være en helt konkret årsag til den spirende optimisme.

”Bedringen skal ses i lyset af, at energipriserne er faldet ganske meget på det seneste, og det kan være første tegn på, at inflationen er ved at toppe.”

Læs hele historien her.

Flere campister – men færre campingvogne

I en årrække er antallet af campingvogne på de danske pladser faldet, mens antallet af campister har udviklet sig modsat. “Nutidens campist foretrækker en større grad af fleksibilitet,” lyder det.

Hotelbranchen slår endnu en rekord

Nye overnatningstal fra Danmarks Statistik viser en lille fremgang i hotelbranchen for januar 2024. Fremgangen er dog nok til at sikre rekorden for overnatninger i en januar måned.

Log ind