Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Sikkerheden bliver udfordret, når stikkontakten sidder løst, når eltavlen har revner eller når alt lyset slukker, fordi RCD’en (fejlstrømsafbryderen) i eltavlen har registreret en fejl i elinstallationen.

Det er problemer, som Sikkerhedsstyrelsen ofte konstaterer ved kontrol af elinstallationer på ældre hoteller og overnatningssteder. Sikkerhedsstyrelsen har i løbet af 2021 og 2022 ført tilsyn med elinstallationerne på i alt 344 overnatningssteder af ældre dato. Kun 33 steder var konklusionen, at alt var i orden. Det svarer til 9,6 procent af tilsynene.

”Der færdes rigtigt mange mennesker på et overnatningssted, både gæster og ansatte. Derfor er det afgørende, at elinstallationerne er sikre, så der ikke er en unødig risiko for at få stød eller for, at en kortslutning kan starte en brand. Hvis man er tvivl, om alt er i orden, er det en god ide at kontakte en autoriseret elinstallatør og få installationen gennemgået,” siger vicekontorchef Evy Boe Madsen fra Sikkerhedsstyrelsen.

På vegne af Sikkerhedsstyrelsen har hun en generel opfordring til hoteller og overnatningssteder.

”Sørg for at vedligeholde elinstallationerne. Mange af de fejl, vi finder ved tilsyn, hænger sammen med, at der ofte først er fokus på elinstallationerne, når de ikke fungerer. Men med løbende vedligeholdelse, der udføres af en autoriseret elinstallatør, kan man forebygge, at strømmen pludselig svigter eller at der sker kortslutninger eller andre skader,” siger Evy Boe Madsen.

Læs hele historien her.

Søskendepar køber kitsch byhotel

Efter at have været til salg siden november har et søskendepar nu købt det lille byhotel Arnkilhus i Sønderborg. Planen er nu, at hotellet skal have en kærlig hånd og et mere tydeligt brand.

Nyt stort hotel på vej i Odense

Et samarbejde med en hotelkæde er tæt på at falde på plads, oplyser projektudviklingschef Kim Marcussen fra A. Enggard, som sammen med pensionsgiganten PKA står bag hotelprojektet i

Arvinger sender endelig berømt hotel på markedet

Efter ejerens død sidste år oplyste arvingerne, at de ikke selv ønskede at drive Brøndums Hotel videre. Men de sidste detaljer skulle først på plads, før hotellet kunne sælges, og nu er salgsprospektet endelig landet.

Log ind