Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

I en ny undersøgelse foretaget af fagforeningen Lederne svarer over 30 procent af i alt 1430 chefer i det private, at de forventer at blive nødt til at fyre medarbejdere indenfor det næste halvår, grundet inflation og manglende omsætning, skriver Avisen Danmark.

”Mørke skyer er begyndt at drive ind over dansk økonomi, og det viser det her. Der er altid virksomheder, der skal fyre. Men lige nu er presset simpelthen så stort, at de i endnu højere grad må sige, at de næste seks måneder bliver knap så sjove,” siger cheføkonom hos Lederne, Niklas Praefke.

En del har allerede måttet afskedige folk, men forventer at de må gøre det igen. Undersøgelsen er foretaget på tværs af et bredt snit af brancher og størrelse på virksomhederne. Det er ikke opgjort, hvor mange medarbejdere der kan blive ramt.

Analyse er klar: Flyforbindelse har stor betydning for Bornholm

En analyse af flybetjeningen af Bornholm konkluderer, at forbindelsen til København er af stor betydning for det bornholmske samfund. Samtidig kan der skabes samfundsøkonomisk merværdi, hvis nogle af færgens støttemidler flyttes til flyruten.

Log ind