Flere penge i tilskud, hurtigere igangsættelse af projekter samt tiltag, der gør det lettere at ansøge. Sådan lyder nogle af de i alt syv justeringer af Erhvervspuljen, der træder i kraft, da Erhvervspuljen genåbnede den 1. november.

Det var et bredt flertal af partier, der i juni blev enige om at ændre Erhvervspuljen for at få flere virksomheder til at ansøge om tilskud og få sat skub i uddelingen af puljens midler. Forventningen er, at de store potentialer, der ligger i puljen og den grønne omstilling, på den måde bedre kan indfries.

Stine Leth Rasmussen, vicedirektør i Energistyrelsen udtaler:

”Det bliver både nemmere for virksomhederne at søge tilskud og at komme i gang med deres projekter, ligesom det også bliver nemmere at forudse, hvor stort et tilskud de kan forvente at få. På den baggrund er det vores forventning, at Erhvervspuljen får uddelt endnu flere tilskud til den grønne omstilling af erhvervslivet”, siger hun. 

Webinar om Erhvervspuljens nye regler

Tirsdag d. 8. november kl. 16-17.30 afholder Energistyrelsen et webinar, hvor de nye regler for Erhvervspuljen bliver forklaret for alle interesserede virksomheder. Tilmelding sker til Kalle Jeppesen på [email protected], men webinaret kan også efterfølgende ses på SparEnergi.dk/erhvervstilskud. Angiv venligst navn og organisation ved tilmelding.

Erhvervspuljen

Erhvervspuljen er en tilskudspulje til energieffektivisering i virksomheder, der skal sikre grøn omstilling og effektivisering af virksomhedernes energiforbrug. Puljen er på i alt 3,5 mia. kr. og løber fra 2020 til 2029.

Læs mere om Erhvervspuljen her.

Rekordstort solcelleanlæg på taget af Bella Center

Sjællands største tagintegrerede solcelleanlæg ser nu dagens lys på toppen af Bella Center i København. Når samtlige solceller er tilsluttet, har solcelleanlægget en kapacitet på 2,79 MW. Det betyder, at solcellerne kan producere grøn energi svarende til det årlige strømforbrug hos 537 husstande med to voksne og to børn.

Ny krise truer: Direktør i HORESTA frygter hårdt 2023

Vi er trådt ind i 2023. Og den gamle tese om, at nye år byder på nye udfordringer, gør sig i den grad gældende i hotel- og restaurationsbranchen. Børsen har taget temperaturen på branchen og har talt med adm. direktør i HORESTA, Pia E. Voss.

Bæredygtighed vinder indpas i hotelbranchen

Guldsmeden Hotels nyeste hotel på Bryggen i København blev virksomhed nummer 200 til at opnå bæredygtighedscertificeringen Green Key, som er blandt verdens førende certificeringer for bæredygtighed i hotelindustrien, skriver Børsen.

Log ind