Møde- og erhvervsturismen i Danmark har fået en ny ambitiøs bæredygtighedsplan, udarbejdet af MeetDenmark, som er Danmarks nationale udviklingsselskab for møde- og erhvervsturismen. For at sikre at branchen får mest mulig værdi af planens 11 initiativer, har MeetDenmark netop etableret et nationalt Sounding Board, som i de kommende år blandt andet vil fungere som sparringspanel.

Med om bordet er en række af landets fremmeste erhvervsturismevirksomheder, der skal hjælpe med best practices og sætte ekstra skub på den bæredygtig omstilling i erhvervs- og mødeturismen. Medlemmernes opgave er at bringe deres viden i spil og bidrage til at sikre, at branchen går i den rette bæredygtige retning de kommende år. Blandt andet Scandic Aarhus City, Bellagroup og Aalborg Kongres & Kultur Center har plads i boardet.

”Det er fantastisk, at vi har fået så mange dygtige folk med ombord. Det er en afgørende forudsætning for bæredygtighedsplanens succes, at indsatserne designes, så flest mulige virksomheder får gavn af dem, og vi er sammen om at løfte erhvervs- og mødeturismebranchen i en mere bæredygtig retning. Vi har som udviklingsselskab behov for at inddrage branchens forskellige aktører, når vi udruller bæredygtighedsplanen, der skal bidrage til at dansk erhvervs- og mødeturisme bliver en grøn vækstmotor både nationalt og internationalt,” siger Pia Lange Christensen, formand for MeetDenmark, og direktør i VisitAarhus.

Første hotel i Danmark modtager guld i ansvarlig renovering

Hotellet NH Collection Copenhagen på Christianshavn har fået en guldcertificering efter den internationale standard DGNB. Denne certificering kendetegnes ved, at modtageren arbejder med helhedsorienteret bæredygtighed, og hvor miljømæssige, sociale og økonomiske parametre vægtes lige.

HORESTA: Branchen taber, hvis vi alene konkurrerer på CO2-regnskaber

Derfor kan det lyde underligt, når vi i HORESTA ikke mener, at branchens virksomheder skal konkurrere alene på CO2-regnskaber. Det skyldes, at en sådan sammenligning mellem de forskellige forretninger vil være skadelig for branchens produkt og kan få store konsekvenser, skriver Mikal Holt Jensen, miljøchef i HORESTA og sekretariatschef i Green Key.

Den Sorte Diamant bliver Green Key-certificeret

Som Green Key Møde og Konferenceleverandør lever både Den Sorte Diamant og vores leverandører inden for forplejning og rengøring op til de mange relevante miljøkrav, som Green Key inkluderer. Det indebærer blandt andet nedsat energi- og vandforbrug samt øget genbrug og affaldssortering. Green Key følger løbende op på certificeringen med kontrol og tjek.

Log ind