Der ventede Anna Høegh Larsen og hendes bedsteforældre noget af en overraskelse, da de i sidste weekend ankom til Universe Science Park i Nordborg. Da den 8-årige Anna scannede sin billet, begyndte Broager Frivillige Brandværnsorkester pludseligt at spille. Det skyldtes, at Anna Høegh Larsen var gæst nummer to millioner, der har besøgt den sønderjyske oplevelsespark, siden den åbnede i 2005, skriver Standby.dk.

Derfor var alle sejl sat til, og i tillæg til musikken fra brandværnsorkesteret fik hun også gaver fra Universe samt gratis adgang til parken resten af livet.

Oplevelsesparken har årligt over 140.000 gæster, hvoraf cirka ti procent stammer fra skoleklasser, der kommer på besøg. I år forventes besøgstallet at stige med 14 procent i forhold til de 134.804 gæster som besøgte parken sidste år således, at der vil være omkring 154.000 besøgende, lyder det fra Universe.

Læs hele historien her.

Ferieparker hitter blandt danskerne – flere vil på ferieophold end før corona

Ferielysten er tilbage. Danskerne vil ud at have oplevelser igen ovenpå to års stilstand med ferier i både ind- og udland. Særligt weekendferier og hverdagsferier er for alvor blevet populære, og sammenligner man med tal fra 2019 – fra før pandemien ramte og lukkede alle rejsemuligheder ned – så er antallet af danskere, der booker ferie i Danmark og udlandet steget med 45 %. Det viser tal fra ferieparkkæden, Landal GreenParks.

Universe tiltrak i 2021 hele 100.000 sønderjyske overnatninger

Universe er af Visit Denmark i 2021 positioneret som den største attraktion i Destination Sønderjylland og som attraktion nr. 40 på Visit Denmarks nationale attraktionsliste. At Universe har en stor betydning for den sønderjyske turisme, kan også aflæses i den årlige ABS-Analyse som estimerer at oplevelsesparken igen har tiltrukket mere end 100.000 overnatninger til det sønderjyske område, skriver SønderborgNyt.

Log ind