Regeringen har fredag indgået en bred aftale med Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti om en grøn skattereform. Aftalen er ifølge en pressemeddelelse fra finansministeriet ”det største enkeltstående bidrag til Danmarks klimamålsætning i 2030 siden klimalovens vedtagelse,” skriver Standby.dk.

Aftalen betyder blandt andet, at danske hoteller årligt frem mod 2030 sparer 50 millioner kroner om året på den såkaldte rumvarmeafgift, i alt 450 millioner kroner.

”Under forhandlingerne har vi presset massivt på for at sikre en afvikling af rumvarmeafgiften. Hotel-, restaurant- og turisterhvervet skal selvfølgelig også bidrage til at nå 2030-målene. Vores erhverv er heldigvis ikke blandt de mest energitunge, og vi er nået rigtig langt i den grønne omstilling,” fortæller Jannick Nytoft, adm. direktør i HORESTA.

Hele pressemeddelelsen fra finansministeriet og selve aftaleteksten kan ses via dette link.

Læs hele historien fra Standby.dk her.

Horisont Hotel og Konference får tildelt Green Key

Horisont Hotel og Konference, der ligger nord for Aarhus, hører under Landbrug & Fødevare og har 65 værelser og gode konferencefaciliteter med udsigt til naturen. Nu er konferencecenteret blevet certificeret med Green Key, skriver turismens miljømærke på sin hjemmeside.

Log ind