Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Selv om hotellerne og restauranterne er ved at komme sig over en barsk nedlukning i coronatiden, er der et stykke til topformen. Ikke på grund af mangel på gæster, men på grund af mangel på medarbejdere, skriver Avisen Danmark.
”Her op til højsæsonen kunne der på landsplan sagtens ansættes 10.000 flere, men de er der ikke,” siger politisk direktør i HORESTA Kristian Nørgaard.
Branchen oplever at måtte indskrænke aktiviteterne, altså sige nej til gæster og selskaber, fordi det er umuligt overhovedet at få personale, eller fordi det kun er muligt at få ansatte, der ikke har den rette faglige baggrund med de kvalifikationer, der efterspørges. Ifølge Danmarks Statistiks opgørelse for maj i år gjaldt det to tredjedele af hotellerne og et godt stykke over halvdelen af restauranterne.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
HORESTA satte fokus på arbejdsmiljø på TV2 News
21-12-2025
-
HORESTA Play: Sovino Brands deler erfaringer med at optimere betalingsløsning
21-12-2025
-
Restaurationsbranchen viser styrke i 2025 trods pres på økonomien
21-12-2025
-
Beskæftigelsen i hotel- og restaurationsbranchen bygger videre på stærk fremgang
21-12-2025
PRESSEKLIP
-
Events uden bøvl: Nye regler letter vejen for udenlandsk arbejdskraft
19-12-2025
-
Lars Larsen Group planlægger nyt hotel
19-12-2025
-
Turismeforsker: 2025 var stabilt – 2026 kræver nytænkning og balance
19-12-2025
-
Arp-Hansen udskyder overtagelse af Brøndums Hotel
19-12-2025
-
Ny lukkelov skal styrke turismen i mindre byer
19-12-2025
-
Internationalt: Atari lancerer gaming-hotel
19-12-2025
-
Airbnb får millionbøde i Spanien for ulovlige boligannoncer
19-12-2025