Regeringen lancerede i fredags en ny national strategi for bæredygtig vækst i dansk turisme udarbejdet i samarbejde med erhvervet. Med lancering af strategien skydes også en ny, stor national iværksætterindsats Hub for Innovation in Tourism i gang med en toårig finansiering på 26,6 millioner kroner.

Konkret bliver der i indsatsen fokus på at stimulere nye turisme-start ups gennem samarbejder med uddannelsesinstitutioner og inkubationsmiljøer. Der etableres partnerskaber mellem startups og videnmiljøer, og derudover understøttes startups fra idé til marked i særlige udviklingsforløb, hvor der er fokus på at styrke iværksætternes kompetencer i forhold til at indfri deres potentiale for vækst og skalering af virkomheden.

”Dansk turisme har brug for innovative virksomheder og iværksættere, der kan tænke nyt og udfordre dagens løsninger. Fremtidens turister bliver mere og mere digitale, og det skaber rum for nye spændende, produkter, der kan sætte Danmark på verdenskortet. Samtidig skaber indsatsen gode forudsætninger for, at der udvikles nye digitale løsninger på fx restauranterne, hotellerne og konferencecentrene, så vi styrker konkurrenceevnen, samtidig med at gæsterne får en endnu bedre oplevelse. Jeg ser frem til at følge arbejdet og til at se endnu flere virksomheder slå rod og vokse sig store,” siger Erhvervsminister Simon Kollerup.

Log ind