Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

kategorier:

  1. Bedste økologiske kvindelige landmand og bedste økologiske mandlige landmand
  2. Bedste økologiske region
  3. Bedste økologiske by
  4. Bedste økologiske økodistrikt
  5. Bedste økologiske SMV-producent (Små og mellemstore virksomheder)
  6. Bedste detailhandel med økologiske fødevarer
  7. Bedste økologiske restaurant.

Vinderne kåres på økologiens dag 23. september ved et arrangement i Bruxelles med repræsentanter for Europa-Kommissionen og de internationale økologiorganisationer. Med prisen følger æren, og endvidere får vinderne mulighed for at præsentere deres projekt for en bredere offentlighed, så andre kan hente inspiration til udvikling af økologien. 

'Dansk økologi har en årelang, stolt tradition for at udvikle spændende økologiske produkter, og både i det private og offentlige er der leveret markante indsatser, som har sat Danmark på det økologiske verdenskort. Så jeg vil da opfordre til, at danske økologer går efter at komme på podiet', siger vicedirektør i Fødevarestyrelsen, Annelise Fenger.

EU´s nye økologipris er en opfølgning på EU´s økologiske handlingsplan for udvikling af det økologiske landbrug, som EU-Kommissionen vedtog i 2021. EU har som mål, at 25 procent af landbrugsarealet i EU skal være økologisk i 2030. I Danmark er 11,7 procent af landbrugsarealet økologisk.

Sådan søger EU´s økologipris. (Ansøgningsfrist 8. juni).

Læs mere om EU's økologidag​ og EU's handlingsplan for økologi frem mod 2030​

7-styrker inviterer til debat om Europaparlamentsvalget 2024

Forud for Europaparlamentsvalget inviterer det erhvervspolitiske netværk 7-styrker bestående af HORESTA, Lægemiddelindustriforeningen, Danske Rederier, Green Power Denmark, Landbrug & Fødevarer, Forsikring og Pension og Finans Danmark til debat med kandidater på tværs af partierne.

Log ind