Sammenlignet med 2020 og dermed det første coronaår er der atter fart i erhvervslivets store møder, konferencer og messer. Nye tal fra turistorganisationen Visit Denmark viser, at i 2021 gik den danske møde- og turismebranche frem med 34 pct. i forhold til året før. Der er dog fortsat et dyk på 38 pct. til 2019 og dermed før pandemien. Især ses et stort fald i de udenlandske forretningsovernatninger her i landet, skriver JP/Finans.dk.

”Bekymringen for en recession samt mulige nye corona-runder betyder, at der igen er en vis usikkerhed om den nærmeste fremtid. Også selvom vi ser en branche, der har løftet sig og bekymringen for, at messer, møder og kongresser ikke ville vende retur, er gjort til skamme,« siger Kristian Nørgaard Nielsen, politisk direktør i HORESTA.

Kristian Nørgaard Nielsen håber på etableringen af en offentlig tiltrækningspulje, som kan være med til at skaffe de store kongresser og møder til Danmark. Sådan foregår det ude i verden, fortæller HORESTAs politiske direktør.

Læs hele historien her.

HORESTA: ”Udgiftsstigningerne vil få enorme konsekvenser”

Når en kro pludselig ser, at elregningen er tredoblet, og virksomheden skal finde et sekscifret beløb, så er noget, som kan true forretningens overlevelse. Og eksemplerne på udgifter på himmelfart synes næsten uendelige i turisme- og oplevelseserhvervet lige nu, fortalte HORESTAs adm. direktør, Jannick Nytoft, onsdag aften til TV2 Østjylland.

Log ind