Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Der er stadig kunder, der hiver klingende mønt op ad lommen og betaler kontant, når de overnatter på hotel eller spiser på restaurant. Men det er dyrt og besværligt for de forretningsdrivende. Det siger ejeren af Hotel Kirstine i Næstved Henrik Green til DR P4 Sjælland.

Han oplever, at der er så få kunder, der betaler på den måde, at det ville være nemmere, hvis han helt kunne afvise at tage imod kontant betaling. Blandt andet skal hotelejer Henrik rene kører fra Næstved til Roskilde for at finde filialer sin Bank, hvor han kan få byttepenge, men det er et lovkrav, at kunder skal kunne betale med kontanter alle steder, hvor der også kan betales med kort.

Politisk direktør i HORESTA, Kristian Nørgaard Nielsen, mener, at flere restauranter gerne vil have muligheden for at droppe kontantbetalinger. Han taler dog ikke for helt at afskaffe kontanter helt.

”Virksomhederne skal have lov selv at kunne vælge. Vi hører det bredt, at det er besværligt og omkostningsfuldt med kontant håndtering. Derfor har vores medlemmer et brændende ønske om, at man rent politisk lemper på den her såkaldte kontantregel og gør det frit for virksomhederne, om de vil modtage kontanter eller ej.”

Tal fra Nationalbanken viser, at 12 pct. af betalingerne i fysisk handel i Danmark foregår med kontanter.

Log ind