Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Har I et grønt projekt, som I kunne bruge nye øjne på?

Beskæftigelsesforvaltningen i Københavns Kommune og Gate 21 tilbyder nu virksomheder og ledige bachelorer og kandidater at deltage i et pilotprojekt i 2022. Som virksomhed kan I få en eller flere ledige i ulønnet virksomhedsforløb i fire uger.

De ledige vil bistå jeres virksomhed med at få udarbejdet et grønt regnskab, igangsat en certificering, skabe overblik over jeres affaldshåndtering eller en lignende grøn indsats. Inden virksomhedsforløbet vil de ledige modtage tre ugers undervisning i grøn omstilling hos Cphbusiness.

Jeres konkrete virksomhedscase vil indgå i undervisningen, så de ledige bliver klædt godt på. Gennem både undervisnings- og virksomhedsforløbet vil Cphbusiness løbende vejlede den studerende.

Hvornår?

Virksomhedsforløbet varer fra den 19. april til fredag den 13. maj. Hver torsdag vil de ledige være i skole og arbejde videre med casen fra jeres virksomhed. I uge 20 vil de ledige præsentere deres arbejde for Cphbusiness og eventuelt virksomheden.

Sådan kommer I med

Hvis I er interesseret i at være med i projektet eller har spørgsmål, skal I sende en mail til projektleder Lise-Lotte Schmidt-Kallesøe fra Gate 21 på lft@gate21.dk inden den 9. februar. Undervejs i virksomhedsforløbet skal I gerne stille fysisk arbejdsplads til rådighed og have tid til at bistå de ledige. For eksempel ved at dele relevant virksomhedsdata. De ledige medbringer selv computer. Lise-Lotte Schmidt-Kallesøe vil være jeres kontaktperson under hele forløbet.

Grønne kompetencer hos flere faggrupper

Formålet med pilotprojektet er at skabe grønne kompetencer hos faggrupper, der i dag ikke er uddannet indenfor det grønne, men som kan tænkes at få job senere hen, der berører grøn omstilling. Det kan for eksempel være faggrupper som jura, HR og økonomi. Det er ambitionen, at det skal være en styrkende oplevelse for både jeres som virksomhed og de ledige. Det er et krav, at de ledige søger job under forløbet. Derfor anbefaler vi, at virksomhederne inviterer 2-3 ledige indenfor, der kan samarbejde om projektet. På den måde sikrer man, at opgaven bliver løftet. Under virksomhedsforløbet er de ledige dækket af Jobcentrets forsikring.

Restaurantkæde udvider: - Nu rykker de udenfor København

Den 19. juli klokken 8.30 åbner Mad & Kaffe en ny restaurant i Lyngby Storcenter. Med udeservering på Klampenborgvej bliver denne restaurant den fjerde i rækken, som ejerne bag konceptet kan byde deres gæster velkommen til.

Log ind