Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

De hårdtprøvede virksomheder i coronaramte brancher som restaurationsbranchen og detailhandlen er for langt de flestes vedkommende godt rustet til at betale coronalån tilbage og overleve coronakrisen. Sådan lyder det fra erhvervskundedirektør i Nordea, Bjørn Bøje Jensen, til Finans.dk.

Jannick Nytoft, adm. direktør i HORESTA, er ikke fuldt overbevist af det billede, bankerne tegner af situationen.

”Det er glædeligt, hvis det er rigtigt, hvad Nordeas undersøgelse viser, men det strider delvist imod de svar, som vores medlemmer har afgivet i en medlemsundersøgelse, som er frisk fra fad. Man må sige, der er sket en del den seneste tid. Nye restriktioner har betydet, at en del af decemberomsætningen forsvandt fra ordrebøgerne,” siger han.

I HORESTAs undersøgelse svarer henholdsvis 22 pct. og 18 pct., at det vil være svært og at det vil blive umuligt at tilbagebetale lån til henholdsvis a-skat og moms.

Læs hele historien her.

Analyse er klar: Flyforbindelse har stor betydning for Bornholm

En analyse af flybetjeningen af Bornholm konkluderer, at forbindelsen til København er af stor betydning for det bornholmske samfund. Samtidig kan der skabes samfundsøkonomisk merværdi, hvis nogle af færgens støttemidler flyttes til flyruten.

Log ind