De hårdtprøvede virksomheder i coronaramte brancher som restaurationsbranchen og detailhandlen er for langt de flestes vedkommende godt rustet til at betale coronalån tilbage og overleve coronakrisen. Sådan lyder det fra erhvervskundedirektør i Nordea, Bjørn Bøje Jensen, til Finans.dk.

Jannick Nytoft, adm. direktør i HORESTA, er ikke fuldt overbevist af det billede, bankerne tegner af situationen.

”Det er glædeligt, hvis det er rigtigt, hvad Nordeas undersøgelse viser, men det strider delvist imod de svar, som vores medlemmer har afgivet i en medlemsundersøgelse, som er frisk fra fad. Man må sige, der er sket en del den seneste tid. Nye restriktioner har betydet, at en del af decemberomsætningen forsvandt fra ordrebøgerne,” siger han.

I HORESTAs undersøgelse svarer henholdsvis 22 pct. og 18 pct., at det vil være svært og at det vil blive umuligt at tilbagebetale lån til henholdsvis a-skat og moms.

Læs hele historien her.

Webinarer: Nu skal kompensationen slutafregnes

Den 30. september er sidste frist for at slutafregne kompensation. Slutafregningen skal afgøre, om din virksomhed har modtaget for lidt, for meget eller lige præcis den kompensation, som din virksomhed er berettiget.

Log ind