Helsingør er en komplet destination, som turisterne rejser til for at opleve historien, den maritime atmosfære, kultur, natur og shopping. Det fremgår af den nye undersøgelse, som blev foretaget fra juli til september af Wonderful Copenhagen. Det er første gang nogensinde, der er lavet en turistundersøgelse i Helsingør for at få mere viden om, hvem der besøger byen.

Blandt resultaterne kan man læse, at otte ud af ti turister ser Helsingør som en destination i sig selv, og ikke besøger området som en del af en større tur. Ni ud af ti besøgende oplevede ingen barrierer i forhold til pris eller transport ved besøget i byen, ligesom tre ud af fire besøgende svarede, at de var tilfredse med udvalget af caféer og restauranter. Endelig svarede knap halvdelen af de internationale turister, at de gerne ville have brugt mere tid i byen.

Borgmester Benedikte Kiær glæder sig over den nye undersøgelse:

”Undersøgelsen bekræftet min egen oplevelse af, at vi har så utroligt meget at tilbyde - og på et højt niveau. Det er altså også helt unikt at være omgivet af så meget historie, kultur og natur. Det synes jeg, alle der bor her i Helsingør Kommune kan være stolte af. Nu har vi fået en undersøgelse af Helsingør, og den giver os god viden at arbejde videre med. Når vi skal have udarbejdet nye undersøgelser, så skal vi trække områder som f.eks. Hornbæk med ind i vurderingen.”

Læs hele pressemeddelelsen her.

Log ind