Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

I 2023 har flere krydstogtrederier fravalgt sejladser i Østersøen, det vil blandt andet ramme Københavns Havn. Det viser nye tal opgjort til Standby.dk fra netværket CruiseCopenhagen, der tæller havnene Fredericia, Helsingør, Hundested, Kalundborg, Kolding, København, Nyborg, Rønne, Skagen, Sønderborg, Aalborg og Aarhus.

I 2019, året før coronakrisen, havde de 12 nuværende medlemmer af CruiseCopenhagen samlet 534 anløb af krydstogtskibe med 1,1 millioner passagerer. Næste år forventer havnene i CruiseCopenhagen i alt 519 anløb med 996.000 passagerer.

Hårdest ramt næste år i Danmark bliver Københavns Havn. Mens den største krydstogthavn i Danmark i 2019, året før coronakrisen, havde 348 anløb af krydstogtskibe med i alt 940.000 passagerer, kommer der næste år kun efter de nuværende tilmeldinger 289 krydstogtskibe med anslået 565.000 passagerer, en lille halvering i forhold til 2019, året før coronakrisen.

Kommune vil opføre nyt hotel i Vestkystens klitter

Holstebro Kommune mener selv, at de stiller med et vinderprojekt i kampen om at være blandt de kommuner, der får dispensation til at lave kystnære turismeprojekter. Kommunen ønsker at opføre et hotel til næsten 50 millioner kroner.

Log ind