Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Nordjyske husstande brugte i 2021 56.000 kroner mindre end landsgennemsnittet og klart mindre end den næststørste region. I hovedstaden blev der brugt flest penge – 21.000 kroner over gennemsnittet.

Det er blot nogle af de overskrifter, der kan trækkes ud af Danmarks Statistiks forbrugerundersøgelse fra 2021, skriver Berlingske.

Tallene viser, at der er store regionale forskelle på danskernes forbrug.

Ser man på udgifter til restauranter, hoteller, alkohol og tobak brugte københavnerne langt flere penge.

Eksempelvis brugte husstande i Hovedstaden 22.800 kroner på restauranter og hoteller. Over 6.000 kroner mere end nummer to i den kategori, Midtjylland.

Danmarks Statistiks undersøgelse viser også, hvordan en 1.000-kroneseddel i gennemsnit blev brugt.

Her viser den store forskel på restaurant- og hotelforbruget sig også. I Hovedstaden gik 64 af kronerne til de formål, mens der kun gik 42 kroner i Nordjylland.

Nyt millionoverskud i Hotel Viking

Det nordjyske spa- og wellness-hotel Hotel Viking har netop offentliggjort årsregnskabet for 2023. Trods massive millioninvesteringer og en total renoveringsnedlukning i januar 2023 landede Hotel Viking alligevel på 2,5 millioner kroner i overskud før skat.

Sæt kryds i kalenderen til HORESTA Årsdag

Gå ikke glip af branchens største netværksdag, når vi torsdag den 21. november samler hele erhvervet til HORESTA Årsdag i København. Dagen bliver fyldt med spændende og inspirerende talere – og traditionen tro et brag af en fest om aftenen.

Log ind