I de seneste år er der åbnet masser af nye overnatningssteder, men i de kommende år er der langt færre projekter, viser en opgørelse fra HORESTA til Jyllands-Posten. Siden 2018 er der hvert år blevet tilført som minimum mellem 1.000 og 1.500 hotelværelser i hovedstaden. I 2023 og 2024 er der kun planlagt få hoteller og udvidelser med op mod 500 ekstra værelser årligt.

”Der er åbnet masser af nye hoteller også under coronakrisen, hvor antallet af gæster var i bund. Derfor er det fornuftigt, at der kommer en pause i udbygningen, så markedet kan finde sit leje,” siger Kristian Nørgaard, politisk direktør i HORESTA.

I år har antallet af hotelovernatninger herhjemme sat rekord. I august havde hotellerne i provinsen således en højere belægning end i samme måned i 2019, da ingen havde hørt om covid-19. I København var belægningen kun en smule under niveauet for tre år siden. Hotellerne i København har været hurtigere til at absorbere den ekstra kapacitet, end vi havde forventet, tilføjer Kristian Nørgaard.

Læs hele historien her.

Ny krise truer: Direktør i HORESTA frygter hårdt 2023

Vi er trådt ind i 2023. Og den gamle tese om, at nye år byder på nye udfordringer, gør sig i den grad gældende i hotel- og restaurationsbranchen. Børsen har taget temperaturen på branchen og har talt med adm. direktør i HORESTA, Pia E. Voss.

Bæredygtighed vinder indpas i hotelbranchen

Guldsmeden Hotels nyeste hotel på Bryggen i København blev virksomhed nummer 200 til at opnå bæredygtighedscertificeringen Green Key, som er blandt verdens førende certificeringer for bæredygtighed i hotelindustrien, skriver Børsen.

Log ind