Selv om mange populære rejsemål i Østeuropa ligger langt fra Ukraine, så mærkes konsekvenserne af den russiske invasion af Ukraine mange steder, skriver Standby.dk.

Den polske turistminister sagde tidligere i år, at aflysninger fra udenlandske turister var mellem 30 og 40 procent, skriver CNN.

Og den tendens ses mange steder i Østeuropa.

I årets seks første måneder er antallet af udenlandske turister i Ungarn faldet 37 procent sammenlignet med 2019, mens Slovakiet melder om et fald på næsten 50 procent.

Se også

Bornholm: ”Turister sejler og spiser godt”

Det har været et ualmindeligt godt år for de bornholmske havne, og havnefoged Tom Nielsen fra Tejn har haft travlt. Faktisk så travlt, at han slet ikke har haft tid til at køre i sine veteranbiler her i turistsæsonen, skriver TV2 Bornholm. Restauratørerne har også haft et rigtigt godt år målt på omsætning.

VisitDenmark-formand: ”Danmark som Nordeuropas mest miljøvenlige rejsemål”

Regeringens nye turismestrategi har store ambitioner omkring den grønne omstilling. Turisterne skal opfatte Danmark som det mest miljøvenlige rejsemål i Nordeuropa i 2030, og 70% af alle overnatningssteder skal være bæredygtighedscertificerede. Sådan indleder Visitdenmarks formand, Niels Jørgen Jensen, et indlæg på Turisme.nu.

Log ind