”Ask for Nomi” er ord, der skal skabe tryghed i nattelivet.
Ordene er et kodeord, som skal fortælle stedets ansatte, at man er i fare.

En person, som befinder sig i en farlig situation, kan spørge efter Nomi, en fiktiv medarbejder, og personalet vil eskortere vedkommende sikkert væk derfra. Eventuelt kan den, der udgør en trussel, blive bedt om at forlade stedet, skriver Berlingske.

”Ask for Nomi” er ligesom den engelske version ”Ask for Angela” en trend, der blandt andet har overtaget det sociale medie TikTok. De skal skabe tryghed for folk, der bevæger sig ud i nattelivet.

Medlemschef i HORESTA, Nadeem Wasi, mener ikke, at »Ask for Nomi« vil have en gavnlig effekt, fordi alle vil få kendskab til det. Barerne har andre metoder, som Nadeem Wasi mener er mere effektive:

”Dørmændene og personalet er trænet i at kunne aflæse folks kropssprog og skabe rammerne om det trygge natteliv, så det er ikke engang nødvendigt, at du skal stå og forklare dig. De kan sagtens se, når en person er truende, eller når en gæst har brug for hjælp. Og vi kan kun opfordre til, at gæsterne kontakter personalet, hvis de oplever noget ubehageligt,” siger Nadeem Wasi til Berlingske.

Læs hele historien

Sidste udkald: Har du en idé, der kan udvikle Københavns natteliv?

Gennem Nattelivspuljen kan der søges om medfinansiering til projekter og særlige indsatser i Københavns natteliv. Så hvis du, din forening eller virksomhed har en idé et projekt eller tiltag, der fx kan styrke et kulturbåret natteliv, bekæmpe diskrimination og grænseoverskridende adfærd eller nedbringe gener fra nattelivet, så søg om midler fra Københavns Kommunes Nattelivspulje og vær med til at sikre en positiv udvikling af det københavnske natteliv.

Log ind