Coronakrisen gav også europæiske hoteller en alvorlig rutsjetur, men generelt er de nu tilbage til niveauet før krisen.

Det skriver i hvert fald hoteldatabasen HotStats i en ny analyse.

Ifølge analysen var den gennemsnitlige daglige værelsespris, ADR, i juni 270 kroner højere end i 2019, mens den såkaldte GOPPAR (gross operating profit per available room) var lige under 100 euro, 750 kroner, i juni, hvilket var lidt højere end samme måned i 2019, året før coronakrisen.

HotStats forklarer blandt andet fremgangen med fraværet af rejserestriktioner, genåbne grænser og stor rejselyst efter to års ”indespærring” under coronakrisen, skriver Standby.dk.

a&o Hostels i København oplever stor fremgang

Glødende telefoner, markant flere bookinger og mange flere gæster. Det seneste halve år har været gavmildt ved a&o hostels i hovedstaden. Kædens to hostels med i alt 385 værelser og 1.315 senge har oplevet en betydelig vækst i antallet af overnatninger.

Hotellerne i Fredericia melder om gode overnatningstal

Hotel Fredericia og Trinity Hotel & Konference Center i Fredericia melder om en rekordsommer og ser ind i et fantastisk 2023. Det gælder også inden for erhvervsturisme, hvor begge peger på samarbejdet med Experience Fredericia, som en af årsagerne til succes, skriver Fredericiaavisen.dk.

Campingpladserne overgår førkrise-niveauet – men potentialet er større

Campingpladserne nød godt af, at danskerne i de to foregående corona-somre havde begrænsede muligheder for at rejse udenlands. Nu har Danmarks Statistik så offentliggjort overnatningstal for juli 2022, og campingpladserne har formået at holde fast i overnatningsfremgangen sammenlignet med 2019, før krisen ramte.

Log ind