Antallet af krydstogtsgæster i København er styrtdykket i år, og på nuværende tidspunkt forventer Københavns havn omkring 300.000 færre gæster end anslået for året, hvilket svarer til et fald på 30 procent, skriver Berlingske.

Det store fald skyldes især, at det vigtige trækplaster for krydstogtsturister i Østersøen, nemlig den russiske by Sankt Petersborg, ikke kan besøges på grund af krigen i Ukraine og de internationale sanktioner mod Rusland.

Flere – især amerikanske rederier – har valgt at minimere sin aktivitet i Østersøen. I slutningen af marts forventede man anløb fra 344 krydstogtskibe spredt over året, der stort set er det samme niveau som i 2019. Men nu ser det tal ud til at lande på omkring 300 anløb.

a&o Hostels i København oplever stor fremgang

Glødende telefoner, markant flere bookinger og mange flere gæster. Det seneste halve år har været gavmildt ved a&o hostels i hovedstaden. Kædens to hostels med i alt 385 værelser og 1.315 senge har oplevet en betydelig vækst i antallet af overnatninger.

København: Præsenter dine jobmuligheder for ukrainere

Onsdag den 5. oktober klippes snoren til den nye pavillionby på Amager Strandvej 3, hvor der skal indkvarteres ca. 300-400 fordrevne ukrainere. I den forbindelse holdes en større åbningsreception i tidsrummet kl. 16.30 – 19.30.

Log ind