Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Ifølge de nyeste tal fra Danmark Statistik melder 67 procent af landets hoteller, at de er ramt på omsætningen, fordi de mangler arbejdskraft. For restauranter er tallet 54 procent, skriver Politiken.

Både hoteller og restauranter er ellers kommet stærkt igen efter coronapandemiens nedlukninger. Der har aldrig været så mange ansatte i branchen som i dag.

”Vi annoncerer alle steder om de ledige stillinger. Vi har forsøgt alt, hvad vi kan komme på. Det her er en helt ny situation, som ingen i branchen har prøvet før”, siger Kasper Skov Lund, der er restaurantchef på Bandholm Badehotel.

Kristian Nørgaard er politisk direktør i HORETA, arbejdsgiverorganisation for hoteller og restauranter. Han siger, at situationen er dybt frustrerende for virksomhederne, men også at der »ikke er tale om nogen klagesang«.

”Vi har mere end 10.000 flere ansatte i branchen sammenlignet med før corona. Hvis du havde tilbudt os det i vinter under seneste nedlukning, så havde vi taget tilbuddet med det samme. Men det er vores estimat, at vi kunne give job til mellem 6.000 og 10.000 yderligere, hvis der var folk til det”, siger Kristian Nørgaard til Politiken.

Læs hele historien

HORESTA måber over ministers nej

Mens hotel- og restaurantbranchen efterlyser nemmere adgang til international arbejdskraft, er beskæftigelsesministeren bekymret for sammenhængskraften i samfundet. HORESTA forholder sig stærkt undrende.

Danske hotelmøbler skal gøre gavn i Ukraine

Møbler og andet udstyr fra et dansk hovedstadshotel skal fremover gøre livet lidt lettere for både civilbefolkningen i Ukraine og nogle af de indbyggere, som krigen har sendt på flugt.

Log ind