Ifølge de nyeste tal fra Danmark Statistik melder 67 procent af landets hoteller, at de er ramt på omsætningen, fordi de mangler arbejdskraft. For restauranter er tallet 54 procent, skriver Politiken.

Både hoteller og restauranter er ellers kommet stærkt igen efter coronapandemiens nedlukninger. Der har aldrig været så mange ansatte i branchen som i dag.

”Vi annoncerer alle steder om de ledige stillinger. Vi har forsøgt alt, hvad vi kan komme på. Det her er en helt ny situation, som ingen i branchen har prøvet før”, siger Kasper Skov Lund, der er restaurantchef på Bandholm Badehotel.

Kristian Nørgaard er politisk direktør i HORETA, arbejdsgiverorganisation for hoteller og restauranter. Han siger, at situationen er dybt frustrerende for virksomhederne, men også at der »ikke er tale om nogen klagesang«.

”Vi har mere end 10.000 flere ansatte i branchen sammenlignet med før corona. Hvis du havde tilbudt os det i vinter under seneste nedlukning, så havde vi taget tilbuddet med det samme. Men det er vores estimat, at vi kunne give job til mellem 6.000 og 10.000 yderligere, hvis der var folk til det”, siger Kristian Nørgaard til Politiken.

Læs hele historien

Ny frist for slutafregning

Hidtil har fristen for slutafregning af den seneste coronakompensation heddet den 30. september 2022, men nu bliver den dato flyttet en måned. Dermed skal myndighederne have samtlige oplysninger fra virksomhederne senest den 30. oktober 2022.

Svækket branche ramt af nye udfordringer

Netop som restauranterne kunne ånde lettet op efter to år med afstandskrav og coronanedlukninger, melder nye udfordringer deres ankomst med stigende udgifter, skriver Børsen.

Log ind