World Tourism Organization (UNWTO) – også kendt som Verdensturismeorganisationen – har bearbejdet ankomsttal af udenlandske turister til andre lande i årets fem første måneder.

Og den internationale turisme, hvor borgere fra ét land rejser til et eller flere andre lande, viser fortsat solid vækst efter coronakrisen, trods udfordringer med stigende forbrugerpriser og ”geopolitiske udfordringer,” skriver UNWTO i en pressemeddelelse.

Ifølge UNWTO’s nye World Tourism Barometer viste den internationale turisme stærk genkomst i de fem første måneder af i år med 250 millioner internationale turistankomster til andre lande – tallet fra januar til maj sidste år, under coronakrisen, var blot 77 millioner.
Sammenlignete med før-krise-niveauet er der dog stadigvæk et stykke vej tilbage. Efter årets fem første måneder ligger antallet af turistankomster i år kun på 46 procent af niveauet for de første fem måneder af 2019.

Bornholm: ”Turister sejler og spiser godt”

Det har været et ualmindeligt godt år for de bornholmske havne, og havnefoged Tom Nielsen fra Tejn har haft travlt. Faktisk så travlt, at han slet ikke har haft tid til at køre i sine veteranbiler her i turistsæsonen, skriver TV2 Bornholm. Restauratørerne har også haft et rigtigt godt år målt på omsætning.

Log ind