”Der er grund til optimisme, selv om den triste og forfærdelige situation i Ukraine påvirker hele verden – også dansk turisme”, siger formanden for VisitDenmark, Niels Jørgen Jensen, til Politiken, og sender tankerne tilbage til 2019, da der blev slået turistrekord.

Det år var der 29 millioner udenlandske overnatninger i Danmark, og der blev omsat for 139 milliarder kroner og skabt 170.000 jobs i turistbranchen. Men er det overhovedet et mål i sig selv at komme tilbage på rekordniveauet fra før corona?

”Turismen i det niveau skal der til for at give den kritiske masse – altså den omsætning, der skal til, for at turistvirksomhederne igen kan få en bæredygtig driftsøkonomi og kapacitet til at investere i produktudvikling”.

Men der har været diskussion om overturisme for eksempel i København, hvor de lokale har følt, at Nyhavn og andre steder i Indre By har været overrendt?

”Det er korrekt, men det er ikke et generelt problem hverken i København eller resten af Danmark. Der er udgivet en rapport her i vinter om danskernes holdning til turisme, og en overvejende del af danskerne bakker positivt om turismen”, siger Niels Jørgen Jensen.

Krigen rammer turismen i København

Sankt Petersborg er lukket land for turisterne. Det betyder omkring 300.000 færre gæster i København, og deres trecifrede millionforbrug er nu i fare.

Log ind