Råb og skrig, fysisk vold, uendelige arbejdsdage og et stramt hierarki med nultolerance over for fejl. Det har været virkeligheden for mange unge kokke på alverdens gourmetrestauranter, også for Rasmus Munk. I dag insisterer han, som leder af den verdensberømte restaurant Alchemist, på en anden kultur til gavn for medarbejderne og sig selv, skriver Lederstof.dk.

»Det med at være leder, har jeg forsøgt at være ved at møde som den første og gå meget senere end alle andre. Nu prøver jeg at få uddelegeret. Det har givet en konsensus her på stedet om, at jeg har en mening om alt og vil være inde over alle beslutninger, og det har måske gjort, at nogle er lidt bange for at tage en beslutning. Det er en kultur, vi skal have lavet om, så lederne selv tager beslutningerne et langt stykke hen ad vejen. På den måde kan jeg få noget ’serveret’ og hurtigere tage nogle beslutninger på et oplyst grundlag. Det lyder enkelt, men vi har kæmpet i et halvt års tid med at få den kultur ind. Det er er noget af det, vi har talt om på det møde, jeg lige kommer fra.”

Kulturændringerne skal være med til at sikre, at Rasmus Munk undgår at komme tilbage til den tilstand, han var i, da det hele udadtil ikke kunne se mere succesrigt ud.

Læs hele historien her.

Madanmelder om kritik af restaurantscenen: Det er ikke så sort/hvidt

Den danske – og især den københavnske – madscene er under heftig beskydning i en artikel fra Financial Times, men Berlingskes mangeårige madanmelder og redaktør på mad- og vinområdet Søren Frank synes ikke, at det er så sort/hvidt, som mediet fremstiller det, skriver BT.dk.

Alchemist i millionunderskud - Det var forventet

Selvom den tostjernede Michelin-restaurant Alchemist har en venteliste med flere tusinde tålmodige gæster, har den ikke de seneste fire år lavet overskud. Regnskabet fra 2021 viser et underskud på 15 millioner, skriver EB.dk.

Log ind