Nu genåbner de københavnske butikker, restauranter, barer og cafeer – og byens erhvervsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) har skaffet en hjælpende hånd. En pulje på 10 millioner kroner til at lave arrangementer, fester, kampagner og festivaler for.

”Pengene skal afbøde den helt ekstraordinære situation, som vores erhvervsliv befinder sig i lige nu. Puljen skal skabe vækst og få København til at blomstre. Vi trænger til at få sparket liv i byen igen, så nu er det bare med at finde alle de sjove og gode ideer frem, der kan glæde både københavnere og turister”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Med den nye pulje kan erhvervslivet nu søge om penge til at sætte nye aktiviteter i gang og rette op på tabet.

”Der er ingen grænser for fantasien. Man kunne forestille sig en madfestival under EM i fodbold, hvor kokke dyster i hvilket af de to lande, der spiller på en given dag, der har det bedste mad. Det kunne være Danmark-Belgien, hvor der vil være kamp mellem stegt flæsk og moules frites. Eller hvad med en oktoberfest på Rådhuspladsen? Eller et kæmpe julemarked på Østerbro? Det er bare med at sende de gode ideer ind, og så kigger vi på dem ifølge kriterierne”, siger beskæftigelses- og integrationsborgmesterCecilia Lonning-Skovgaard (V).

I første omgang afsættes der 10 mio. kr. i 2021 til formålet. Men partierne bag Overførselssagen er indstillet på, at det til budgetforhandlingerne til september kan komme på tale at forlænge puljen i flere år med flere penge.

HORESTA glæder sig over håndsrækningen.

”Hele turisme- og oplevelseserhvervet er ramt af konsekvenserne af corona, men i særlig grad i København. Derfor er alle gode initiativer nødvendige for igen at få erhvervet på benene. Vi glæder os meget over, at man har øje for det på Københavns Rådhus og understøtter erhvervet, hvor det er muligt,” siger Annette Hyldebrandt, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i HORESTA.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne