Danmark ligger nummer to blandt otte udvalgte nordeuropæiske lande, når det gælder turisternes opfattelse af ansvarlighed i forhold til corona. Kun Norge ligger foran Danmark.

Det viser en ny analyse, som VisitDenmark har udarbejdet i samarbejde med Epinion. Analysen er den del af den årlige Image- og Potentialeanalyse, og der er gennemført 5.384 interview med borgere i Tyskland, Holland, Norge og Sverige.

I undersøgelsen er der spurgt ind til turisternes opfattelse af corona-ansvarlighed i otte udvalgte nordeuropæiske lande, som Danmark normalt sammenligner sig med. Nemlig Danmark, Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Holland, Storbritannien og Irland. 

To ud af tre nordmænd siger, at håndteringen af corona er afgørende for deres rejselyst til en feriedestination. Det tilsvarende gælder knap halvdelen af tyskerne og hollænderne og godt fire ud af ti svenskere.

Undersøgelsen viser endvidere, at der på nuværende tidspunkt er signifikant færre tyskere, svenskere og nordmænd, der har planer om ferie med overnatning i 2021, end der var før pandemien sidste år. Hollænderne ligger på samme niveau som før pandemien.

Ny undersøgelse: Turisterne er vilde med Helsingør

Helsingør er en komplet destination, som turisterne rejser til for at opleve historien, den maritime atmosfære, kultur, natur og shopping. Det fremgår af den nye undersøgelse, som blev foretaget fra juli til september af Wonderful Copenhagen. Det er første gang nogensinde, der er lavet en turistundersøgelse i Helsingør for at få mere viden om, hvem der besøger byen.

International turisme halter stadig efter

De anslåede 700 millioner internationale rejser, hvor rejsen passerer mindst én landegrænse, i årets ni første måneder, er 133 procent flere end samme periode sidste år. Det viser ny opgørelse fra Verdensturismeorganisationen under FN, (UNWTO, United Nations World Tourism Organisation), skriver Standby.dk.

Log ind