Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Det er ikke retfærdigt over for et så vigtigt valutaindtjenende erhverv som vores, at grænserne fortsat er lukkede og en række restriktioner og særligt krav om coronapas fortsat skaber usikkerhed, skriver Allan Hansen, formand for HORESTA Region Sjælland og ejer af Folkets Hus Catering i Maribo, i et indlæg hos Frederiksborg Amts Avis.

”Mens Danmark langsomt genåbner sammen med det øvrige EU, har særligt de sydeuropæiske EU-lande travlt med at få genåbnet for turister. Danmark er mere fodslæbende, selv om turisterhvervet også er meget stort hér. I 2019 omsatte erhvervet for 139,1 mia. kr. og oplevede et drastisk fald i 2020 på 40,6 mia. kr.”

Han mener, at regeringen nu burde bidrage til at sætte gang i turisme- og oplevelseserhvervet med en kickstart, som er væsentligt mere ambitiøs end sommerpakken. For eksempel foreslår vi at indføre et oplevelsesfradrag svarende til det kendte håndværkerfradrag. Alternativt kunne man sænke momsen for en periode, ligesom mange af vores nabolande har gjort og derved øget afstanden mellem vores momssats på 25 og deres, der på europæisk plan i de fleste lande ligger på 10 procent og nedefter.

Video: ”Det har været en bragende succes”

Til HORESTA Hotel Insights var Core Hospitality inviteret til at holde oplæg om de to hoteller Residence Inn by Marriott og Fairfield by Marriott i Nordhavn, som de er operatør for, og som indtil videre har været en stor succes.

Log ind