Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

På dette tidspunkt for ét år siden var coronavaccinationer blot et fatamorgana, og faren for endnu en smittebølge lurede i horisonten. Alligevel måtte restauranter, caféer og barer holde åbent til kl. 02 – med god afstand og håndsprit. Både restauratører og gæster levede op til tilliden, og der var ingen smittestigning i juni og juli, skriver 11 organisationer i dag i Børsen.

”Vi ønsker ikke en gentagelse af sidste sommer med ulovlige arrangementer i parker og gader eller ulovlige piratfester med dj, dansegulv og ulovlig alkoholservering til skade for sundheden og økonomien. Danskerne har igennem halvandet år handlet med imponerende omtanke, når de gæster serveringssteder, og det kan langt de fleste også efter kl. 23 – i al fald med lidt hjælp fra de professionelle medarbejdere på serveringsstederne. Naturligvis kan det være nødvendigt med særlige tiltag, hvis der lokalt opstår stor smittespredning. Men vi opfordrer regeringen til at stole på restauratører og gæster: Tillad igen serveringsstederne at holde åbent til kl. 02,” lyder budskabet.

Afsenderne er Kirsten Munch Andersen, politisk direktør, HORESTA, Torben E. Hoffmann Rosenstock, direktør, Danske Restauranter og Caféer, Jens Munk Ebbesen, områdedirektør, Landbrug & Fødevarer, Maja Tini Jensen, direktør, KBH - Commerce & Culture, Carsten Suhrke, formand, V.S.O.D., Lars Thykier, adm. direktør, Danmarks Rejsebureau Forening, Anders Baggland, Danske Handelsbyer, Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi, Dansk Erhverv, Jakob Brandt, adm. direktør, SMVdanmark, Leif Nielsen, branchedirektør, DI Fødevarer, og Niels Hald, direktør, Bryggeriforeningen.

HORESTA fremhæver erhvervsvenlighed i KV25-katalog

Mere smidige byggetilladelser og bedre vilkår for udeservering kan styrke oplevelseserhvervet lokalt. I HORESTAs nye KV25-katalog peges på to forslag, som kan styrke bylivet og forbedre vilkårene for virksomheder i branchen.

Log ind