Et tomt bord er ikke ensbetydende med en ledig plads hos Restaurant Flammen for tiden. De kan nemlig ikke skaffe medarbejdere nok til at servicere gæsterne, hvis alle pladser var besat.

Det er samme oplevelse i samtlige af den sønderjyske bøfkædes 15 restauranter over hele landet, skriver Berlingske.

”I Aarhus har vi 500 sæder, men har vi kun fire eller fem tjenere på, så kan de maksimalt servicere 300 sæder, så vi har 200 sæder, som bare står ledige,” siger adm. direktør Piet Klein.

Kampen med de manglende hænder står Restaurant Flammen ikke alene med.

Ifølge en medlemsundersøgelse fra brancheforeningen HORESTA oplever 61 procent af medlemmerne, at manglen på tjenere udgør en stor eller meget stor udfordring.

Derudover er det svært at rekruttere flere medarbejdere. Faktisk står det så slemt til, at fire ud af ti virksomheder fortæller, at de forgæves har forsøgt at rekruttere flere ansatte.

HORESTA peger blandt andet på, at der skal sættes ind for at tiltrække mere udenlandsk arbejdskraft til Danmark.

”I regeringens forståelsespapir fra 2019 beskrives, at man vil lokke mere arbejdskraft til Danmark gennem jobcentre i Sydeuropa, og det kunne jo være rigtig god timing at åbne disse jobcentre nu med den nuværende mangel på arbejdskraft,” siger han.

Derudover peger Kristian Nørgaard på, at dette er en god mulighed for at revurdere reglerne vedrørende international arbejdskraft, hvor for eksempel beløbsordningen gør det muligt for udlændinge fra lande uden for EU at komme til Danmark for at arbejde.

Læs hele artiklen her

Log ind