Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Midt i euforien over, at Københavns restauranter og barer er genåbnet, er det nemt at tro, at alting er godt igen i en branche, der har været meget hårdt ramt under pandemien. Men nu hvor én krise så småt er ved at være overstået for restaurationsbranchen, titter en ny frem: en altødelæggende mangel på arbejdskraft.

Den gængse forklaring på problemet har været, at unge mennesker hellere vil arbejde som testere på landets covid-19-testcentre, fordi det er bedre betalt end det tjener- eller barjob, de ellers ville have taget. Men det er i bedste fald kun en lille del af forklaringen.

”Krisen skyldes mere manglen på udenlandsk arbejdskraft”, siger ejeren af Kødbyens Fiskebar, Anders Selmer til Politiken. Manglen på arbejdskraft har også afsløret et dansk paradoks. Nemlig hvor afhængigt Danmarks højt besungne gastronomiske ry, der er bygget på en dogmatisk fejring af det ultralokale, er af udenlandsk arbejdskraft.

”Som kulinarisk destination ville København intet være uden sin udenlandske arbejdskraft”, siger Kristian Nørregaard, politisk chefrådgiver i HORESTA.

Deltag i ESG-workshop til Hotel Insights 2025

Hvordan arbejder din virksomhed med ESG-rapportering? Deltag og få inspiration i ESG-workshop efter Hotel Insights 2025. Her går vi helt tæt på dine egne data og giver dig konkret sparring.

Kold College vinder Young Chef 2025

Fire hold fra gastronomiuddannelser i hele landet dystede i smag, kreativitet og samarbejde – og Kold College trak det længste strå på hjemmebane til Young Chef 2025.

Log ind