Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

I snart et år har ejeren af Vester Skerninge Kro, Susanne Christensen, søgt en ny kok, men stillingen er ikke blevet besat. For nylig sagde en anden kok op grundet personlige årsager.

”Hvis jeg ikke finder en kok inden for den næste uge, bliver jeg nødt til at lukke tre dage om ugen, for at de kokke, jeg har, ikke går ned med flaget,” siger Susanne Christensen.

Hos HORESTA kan man sagtens genkende Susanne Christensens situation.

”Flere restauranter er stoppet med at servere frokost eller holde flere lukkedage. Fire ud af 10 restauranter er nødt til at sige nej til ordrer. Manglen på arbejdskraft er simpelthen en hæmsko for at lave omsætning, forklarer Kristian Nørgaard og pointerer, at manglen også gælder kokkeelever.

”Når virksomhederne ikke kan tjene penge, kan de ikke betale deres lån tilbage. Går de konkurs, er det fællesskabet, der betaler regningen”, fortsætter han og pointerer, at man allerede nu går glip af indtægter i statskassen, når restauranterne må afvise gæster.

80.000 ledige hoteljobs i USA

USA’s hotelbranche kæmper for at skaffe flere medarbejdere, i år forventes ansat 45.000 nye. Manglen på arbejdskraft tvinger lønningerne op, det kan betyde dyrere hotelovernatninger.

Log ind