Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

I snart et år har ejeren af Vester Skerninge Kro, Susanne Christensen, søgt en ny kok, men stillingen er ikke blevet besat. For nylig sagde en anden kok op grundet personlige årsager.

”Hvis jeg ikke finder en kok inden for den næste uge, bliver jeg nødt til at lukke tre dage om ugen, for at de kokke, jeg har, ikke går ned med flaget,” siger Susanne Christensen.

Hos HORESTA kan man sagtens genkende Susanne Christensens situation.

”Flere restauranter er stoppet med at servere frokost eller holde flere lukkedage. Fire ud af 10 restauranter er nødt til at sige nej til ordrer. Manglen på arbejdskraft er simpelthen en hæmsko for at lave omsætning, forklarer Kristian Nørgaard og pointerer, at manglen også gælder kokkeelever.

”Når virksomhederne ikke kan tjene penge, kan de ikke betale deres lån tilbage. Går de konkurs, er det fællesskabet, der betaler regningen”, fortsætter han og pointerer, at man allerede nu går glip af indtægter i statskassen, når restauranterne må afvise gæster.

HORESTA: Pæn fremgang i hotelovernatninger i juli

Danske hoteller noterede 2,5 mio. overnatninger i juli, hvilket er 5 pct. flere end samme måned sidste år. Nye tal fra Danmarks Statistik viser fremgang fra både danske og udenlandske gæster – især amerikanerne markerer sig.

HORESTA: Moderat fremgang præger første halvår

Hotel- og restaurantbranchen har oplevet stabil vækst i starten af 2025. Ifølge HORESTA er aktiviteten god, men stigende omkostninger betyder, at væksten ikke nødvendigvis smitter direkte af på bundlinjen.

Log ind