Der er kæmpestor frustration blandt restauranter, hoteller og turisterhverv, lyder det fra brancheorganisationen HORESTA, hvis medlemmer tæller omtrent 2.000 danske virksomheder.

Årsagen er, at muligheden for refusion af løn til hjemsendte medarbejdere ophørte med den 30. juni.

Det presser ifølge HORESTAs politiske chefkonsulent Kristian Nørgaard de virksomheder, hvis medarbejdere enten er blevet smittet eller som følge af smitteopsporingsarbejdet skal gå i isolation, når de har været i nær kontakt med en smittet.

”Det er jo millioner hver måned i tabt kompensation for de her virksomheder. Når man i forvejen for manges vedkommende ikke har kunnet tjene penge i 17 måneder og har opbygget en stor gæld, bidrager det bare til at forstærke krisen endnu mere,” siger Kristian Nørgaard.

Burgerkæden Halifax Burger blandt de virksomheder, der lider under ikke længere at kunne blive kompenseret. Det har, ifølge adm. direktør, Morten Kragh Hedegaard, kostet kæden, der tæller 11 restauranter og et centralkøkken, 100.000 kr. i løbet af de første 19 dage af juli.

”Det er ærgerligt, når man næsten redder en fra at drukne, og så lader dem drukne alligevel. Så hjælp os nu det sidste stykke, hvor langt det end er,” siger Morten Kragh Hedegaard.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne