Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Du risikerer at skulle vente lidt længere på mad og drikke, når du skal ud og spise i din sommerferie. Restauranter har svært ved at finde flere medarbejdere lige nu, og det skyldes især nedlukningen i vinters og i foråret, hvor der normalt ansættes ny arbejdskraft til højsæsonen. Det siger politisk chefkonsulent i Horesta Syddanmark, Kristian Nørgaard.
”Hvis man som ung eller ufaglært går ind og kigger på: Hvor er der et job til mig? Jamen så var der en masse ledige poder-jobs, hvor vi ikke kunne ansætte, fordi vi ikke vidste, om vi ville åbne igen. Så på den måde er vi kommet bagud i forhold til ansættelsen af sæsonmedarbejdere”, siger han.
Manglen på arbejdskraft kan få store konsekvenser for virksomhederne, siger Kristian Nørgaard.
”Nogle må sige nej tak til ordrer fordi, de ikke har nok arbejdskraft, og i en tid hvor vi gerne skulle vende bøtten og komme til at tjene nogle penge igen, så er det en enormt ulykkelig situation, for de her virksomheder, som står og mangler arbejdskraft lige nu”, siger han.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Farvel til Jensens Bøfhus: Alle restauranter overtages af Bone's
08-11-2025
-
Bone’s vokser til 39 restauranter efter opkøb af Jensens Bøfhus
08-11-2025
-
Regeringen i nyt initiativ: Vil tvinge Airbnb til at dele data med myndigheder
08-11-2025
-
CNN fremhæver Tivoli som global julefavorit
08-11-2025
-
HORESTA debatindlæg: Turismepulje skal skabe resultater – ikke skrivebordsprojekter
08-11-2025
-
København vil indføre boligpatrulje mod ulovlig korttidsudlejning
08-11-2025
-
Nyborg Strand vil løfte næste generation med nyt elevinitiativ
08-11-2025
-
Norrlyst koncernen vil digitalisere branchen med prisdifferentiering og AI
08-11-2025