Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Der var frem til årsskiftet mindst 22 konkurser i danske hotelselskaber. Det viser en opgørelse fra HORESTA. Nogle er fortsat med ny operatør, for eksempel de fem sidste First Hotels i Danmark.
Det vides ikke om coronakrisen er årsag til alle konkurserne blandt hotellerne eller skyldes andre årsager. Efter konkurserne kan hotellerne have fået nye ejere eller ejeren af hotelbygningen har fundet en ny operatør eller driver selv hotellet til der for eksempel er fundet en ny operatør.

Det gælder for eksempel Danhostel Frederikshavn City med 27 værelser. Her gik driftsselskabet konkurs, hvorefter bygningens ejer fandt en ny operatør, oplyser Danhostels bestyrelsesformand, Poul Christian Mouritsen, til STANDBY.DK

Opgørelsen over de krakkede hoteller kommer fra HORESTA’s analyseafdeling og dækker alle danske hotelkonkurser, ikke kun blandt HORESTA-medlemmer. I alt udgøres den danske hotelbranche af cirka 1.000 hotelvirksomheder.

Jyder hentede flest medaljer til DM i Skills

Til årets DM i Skills dystede unge kokke, tjenere og receptionister for at vise deres evner. Her var det særligt de jyske elever, som tog medaljer med hjem fra Roskilde.

Log ind