Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Når det igen bliver muligt at gå på restaurant, spille fodbold i klubben og gå til koncert, vil regeringen kunne indføre omfattende indsamling af oplysninger om borgernes færden som led i smitteopsporingen, skriver Jyllands-Posten.

HORESTA er positiv over for, at restauranter kan blive bedt om at indsamle oplysninger på gæsterne under en epidemi.

”Hvis det er nødvendigt og kan bidrage til smitteopsporing, vil vi selvfølgelig gerne medvirke til det, men det skal være helt klart, hvordan man skal registrere, hvad man skal registrere, og hvem man skal registrere. Det kan dog bekymre, om det kan afholde danskerne fra at gå ud. Det er klart, at det kan blive så stramt at gå ud at spise, så danskernes adfærd ikke flytter med, så bliver man hjemme i stedet for,” siger politisk direktør Kirsten Munch.

Læs hele historien her.

Turisme

Turisme er en vigtig dansk styrkeposition, som har stor betydning for vækst og beskæftigelse i det meste af landet. Danmark ligger i dag i benhård konkurrence med vores nordeuropæiske naboer om tiltrækning af turister. Derfor er det afgørende, at vi fokuserer indsatsen på at få turisterne til Danmark og på at få ryddet ud i de benspænd, som hæmmer branchen og dens internationale konkurrenceevne. Læs mere om HORESTAs forslag her.

Erhvervsuddannelser

Erhvervsskolerne spiller en vigtig rolle i at uddanne faglærte til forskellige brancher, herunder hotel- og restaurationsbranchen. Desværre er optagelsestallene på hotel- og restaurationsuddannelserne hastigt nedadgående. Denne tendens er stærkt bekymrende, da manglen på elever vil resultere i flaskehalse ift. fremtidens faglærte arbejdskraft og true branchens evne til at kunne levere de oplevelser, vi som land er kendt for. Antallet af faglærte skal øges – læs mere om hvordan.

Log ind