"Husk samfundssindet," lød det ved krisens start fra erhvervsminister Simon Kollerup (S), der opfordrede bankerne til at strække sig langt for at hjælpe virksomhederne igennem coronaen, skriver Fredericia Dagblad.
Men hvordan er det så gået? Hotel- og restauranterhvervet er hårdt ramt af coronanedlukningerne, og undervejs har der været gode og dårlige oplevelser med bankerne, fortæller politisk chefkonsulent, Kristian Nørgaard.
”Det er både en opgave for staten og for bankerne som samfundsinstitutioner at hjælpe de erhverv, som tager coronaregningen lige nu, igennem krisen. Men billedet er noget broget. Vi har spurgt vores medlemmer, og nogle melder tilbage, at de har store problemer og kan ikke få lov til at låne mere i banken, mens andre har et godt samarbejde. Langt de fleste af vores medlemmer er sunde og rentable virksomheder, som har ramt en kæmpe krise og derfor har behov for hjælp i en årrække, indtil vi kommer tilbage til noget, der er normalt,” siger Kristian Nørgaard.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Erhvervslivet frygter konkursbølge: Her er hullerne i kompensationen
05-03-2021
-
Erhvervsliv i fælles protest mod nattelivs-udspil
05-03-2021
-
Ny plan for nattelivet flytter festen hjem i privaten
05-03-2021
-
For et år siden var de hans coronaredning – nu smækker Umut døren i hovedet på Wolt
05-03-2021
-
Take away-kæmper nyder godt af hjemmearbejde og restriktioner på restauranter
05-03-2021
-
Kæmpe projekt: Ny Færgekro hejses med kran i 15 meters højde ind over Tivolis mure
05-03-2021
-
Michelinrestaurant åbner food lab
05-03-2021
-
Professionelle køkkener får værktøjer til sund og klimavenlig mad
05-03-2021