Der mangler ansatte. Kokke, tjenere, køkkenassistenter, opvaskere. Faglærte som ufaglærte. Antallet af ansatte er ellers højere, end før corona ramte verden, så der nu er ansat flere i branchen end i 2019, men vi har så meget lyst til at gå ud at spise, drikke sjusser og lade os servicere, at der mangler ansatte til at betjene os alle sammen, skriver Politiken.

Mange restauranter holder lukket på dage, hvor de ellers ville have gæster, andre lukker for bookingen, når halvdelen eller to tredjedele af pladserne er fyldt, og afviser venligt, men bestemt folk, der kommer ind fra gaden. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at 55 procent af alle restauranter anslår, at de i øjeblikket går glip af omsætning, fordi de mangler personale.

Hos Madklubben, der driver 35 restauranter i København, Aarhus, Esbjerg og Odense, mangler man så mange ansatte, fortæller hr-chef Anna Askær, at restauranten lukker for bookingen, selv om alle borde ikke er reserveret og sagtens kunne blive det. I stedet for 100 procent går man i stedet efter at have 85 procent fyldte restauranter.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne