Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Kokken Per Thøstesen stod med hjertet i halsen, da statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag aften tonede frem på skærmen for at holde pressemøde.

Ejeren af restauranten Bistro Boheme på Esplanaden i København vidste godt, at hendes ord kunne risikere at få store konsekvenser for hans forretning.

Og det fik de.

”For flere måneder siden bookede en virksomhed hele restauranten til fredag aften i denne uge. Vi skulle have haft 245 gæster til julefrokost. Men en halv time inde i pressemødet meldte de afbud. Og så havde vi pludselig nul gæster fredag aften,” siger Thøstesen til Berlingske.

Flere steder i restaurations- og eventbranchen venter man nu med spænding på, hvordan kunderne reagerer på opfordringen om at droppe firmajulefrokosten.

Det gælder også Wallmans, som har planlagt en række julefrokoster med tilhørende show i Cirkusbygningen i København, hvor der er plads til 900 gæster.

Her har man ingen planer om selv at aflyse, fortæller pressechef Kristine Andersen.

”Hos os sidder man ned og spiser som på en restaurant, og så er der et show undervejs. Det må man jo gerne. Så hvis nogen skal aflyse, er det kunderne,” siger hun.

Log ind